Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Wel of geen tussentijdse toets?

Als je kiest voor een rijlespakket dan zit hier vaak de tussentijdse toets bij in. Heb je losse rijlessen en vraag jij je af of zo’n tussentijdse toets nou echt meerwaarde heeft aan het behalen van jouw rijbewijs? Lees dan deze blog even verder.

De tussentijdse toets moet je eigenlijk zien als een soort proefexamen. Een tussentijdse toets duurt ongeveer 50 minuten en ziet er bijna net zo uit als een gewoon rijexamen. Hierdoor kun je alvast goed ervaren hoe het is om een rijexamen te doen. Je kunt je er alvast op voorbereiden en daarnaast kun je alvast wennen aan de examensituatie. Je instructeur rijdt mee met de tussentijdse toets en er zal een CBR examinator naast je zitten die de tussentijdse toets afneemt. Tijdens de tussentijdse toets moet je verschillende bijzondere verrichtingen uitvoeren. Als je geen tussentijdse toets doet of geen vrijstellen haalt, dan moet je de bijzondere verrichtingen bij het examen nogmaals uitvoeren.

Na afloop van de tussentijdse toets krijg je vaak advies over waar je op moet letten en wat beter kan. Dit kun je dan meenemen in de laatste rijlessen en zo kun je je nog beter voorbereiden op het echte rijexamen. Bij kandidaten die eerst een tussentijdse toets hebben gedaan, is de kans op slagen tijdens het rijexamen groter.

De voordelen van een tussentijdse toets

Je kunt niet zakken of slagen voor een tussentijdse toets, er kan dus eigenlijk niks mis gaan. Je leert alleen maar extra en kan je goed voorbereiden op het echte rijexamen. Je kunt tijdens een tussentijdse toets wel een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Als je deze tijdens de tussentijdse toets al haalt, dan hoef je deze niet nog eens uit te voeren tijdens het rijexamen. Dat is een leuk voordeel voor het afrijden. Daarnaast heeft een tussentijdse toets ook andere voordelen. Je kunt namelijk handige tips meenemen van je examinator die je kunt gebruiken voor het halen van je rijbewijs. Tevens maak je alvast een beetje mee hoe een echt rijexamen eruit gaat zien, zo ben je dus beter voorbereid. Daarnaast kun je ook alvast te horen krijgen wat de examinator van je verwacht als je het rijexamen hebt. Zo ga je dus waarschijnlijk minder zenuwachtig het echte examen in.

Zeker wel doen dus!

Het antwoord op de vraag, ‘wel of geen tussentijdse toets?’, na bovenstaande voordelen te lezen is dit antwoord makkelijk. Als de mogelijkheid er is, ja zeker doen! Een tussentijdse toets heeft dus zeker wel een meerwaarde bij het behalen van je rijbewijs. Je kunt je goed voorbereiden op het examen en je kunt dus zelfs een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zo wordt je rijexamen een stukje makkelijker en is de kans van slagen extra groot!

Neem contact op