Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Vergeet je jas niet in de auto!

Je kent het misschien wel, je moet even snel met de auto ergens naartoe en je denkt geen jas nodig te hebben. Want, je zit immers in de auto en hoeft er niet uit. Je zet de verwarming aan in de auto, dus een jas lijkt overbodig. Toch is het niet zo verstandig om zonder jas de auto in te stappen. Je gaat immers ook niet vaak weg op de fiets of scooter zonder jas, dus waarom dan wel met de auto? In deze blog leggen we uit waarom je jouw jas niet moet vergeten zodra je weggaat met de auto.

Waarom je jas mee?

Het is fijn dat je kunt vertrouwen op je auto, hij brengt je als het goed is warm en droog over naar je bestemming. Maar, wees je ervan bewust dat jouw auto jou ook wel eens in de kou kan laten staan. Stel dat je problemen krijgt met je motor of dat het brandstoflampje ineens gaat branden en er geen tankstation in de buurt is. Dan kom je niet zo ver. Dat betekent, dat als je strand, je de motor niet meer aan kunt zetten, waarmee je dus ook geen verwarming hebt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je tot stilstand komt op de vluchtstrook langs de snelweg. Je moet voor je eigen veiligheid de auto uit om op een veilige plek te gaan staan.
Bij autopech of een ongeluk, waardoor je buiten de auto moet wachten, is een jas of warme deken erg belangrijk. Je staat immers stil en onderkoeling wordt een gevaar! Daarom raden wij altijd aan om een jas mee te nemen!

Tip van Autorijschool Pompert

Het voorjaar is langzamerhand begonnen, dus je verwacht eigenlijk dat onderkoeling jou niet zal overkomen wanneer je stil komt te staan met de auto. Maar vergis je niet, vooral ’s avonds kan het nog flink afkoelen. Helemaal wanneer de hemel helder is kan het erg koud zijn, vooral wanneer je dan stil komt te staan en je de auto moet verlaten. Wanneer het overdag te warm is om een jas mee te nemen en je de hele dag weg bent geweest, kan het voorkomen dat je geen jas mee hebt. Maar onthoudt, het blijft Nederland en het weer kan dus zo omslaan. Een tip van ons is om altijd een deken in de auto te hebben liggen. Neem bijvoorbeeld een fleece deken, deze neemt niet veel ruimte in beslag en kan makkelijk op de achterbank of in de kofferbak liggen. Ga dus altijd goed voorbereid op pad en neem een jas mee of zorg dat je een fleecedeken in de auto hebt liggen!

Neem contact op