Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

3 tips om sneller én goedkoper je rijbewijs te halen

Een rijbewijs geeft je een hoop vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en hoeft niemand meer te vragen of ze je weg willen brengen. Daarnaast is het halen van je rijbewijs een grote stap in het leven en de weg naar onafhankelijkheid.

Je wil je rijbewijs natuurlijk zo snel mogelijk halen en het liefst op een zo voordelig mogelijke manier. In het halen van een rijbewijs gaat veel tijd zitten en daarnaast zijn rijlessen ook niet goedkoop. Je krijgt immers les van een gediplomeerde instructeur en de auto heeft brandstof nodig om vooruit te komen. Wanneer je voor een rijschool kiest, is het altijd van belang dat je gaat voor een betrouwbare partij die je pas laat afrijden als er echt klaar voor bent. Een herexamen is namelijk duur en zonde van je geld.

Een pakket of losse lessen

Iedereen leert in zijn eigen tempo en voordat je begint met lessen is het verstandig om te bepalen wat het best bij jou past. Ga je voor een pakket met een vast aantal lessen of wil je liever losse lessen? In de meeste gevallen is een pakket goedkoper omdat je hier korting krijgt. Wanneer je bij ons voor een pakket kiest en toch minder lessen nodig hebt dan in het pakket zitten, krijg je het geld van de overige lessen gewoon terug. Wanneer je liever in stapjes betaalt, dan kun je voor losse lessen kiezen.

Les vaker in de week

Wanneer je slechts één keer in de week of in de twee weken een rijles hebt, zal je tijdens de rijles een groot gedeelte bezig zijn met herhalen van de vorige les. Dit is zonde van je tijd en geld, want zo leer je minder snel nieuwe dingen. Wij raden daarom aan om meerdere keren per week, bijvoorbeeld twee, een rijles te nemen. Daarnaast is het verstandig om af en toe twee lessen achter elkaar in te plannen. Zo kun je verder rijden dan het gebied dat je gewend bent en nieuwe dingen ontdekken. Het ontdekken van nieuwe situaties is niet alleen goed voor het leerproces, je krijgt er ook meer zelfvertrouwen van omdat je uit je ‘comfort zone’ stapt.

Plan het grootste gedeelte van de lessen overdag in

In de meeste gevallen heb je een auto na 6 á 8 lessen al aardig onder controle. Het merendeel van de rijlessen bestaat dan uit het oefenen in verschillende verkeerssituaties. Het meest leer je door overdag te rijden omdat het dan drukker op de weg is dan in de avond. Je kunt best een aantal lessen s ’avonds inplannen om te oefenen met het rijden in het donker, maar zorg ervoor dat je de meeste rijlessen overdag inplant. Je leert dan niet alleen meer, het kost je ook minder rijlessen en dus minder geld.

Neem contact op