Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Rijsimulator

Leren autorijden in een virtuele omgeving

Rijsimulator Eindhoven

De rijsimulator is zeer geschikt om de basis van het autorijden te leren. Acht lessen in de simulator staan gemiddeld gelijk aan twaalf lessen in de auto (TU/Delft 2006). Bij Autorijschool Pompert in Eindhoven hebben we een rijsimulator.  In een virtuele omgeving leer je de bediening van de auto onder de knie te krijgen. Je wordt namelijk niet afgeleid door ‘echt’ verkeer en door de gedachte dat er weleens iets mis kan gaan. Je kunt jezelf volledig focussen op het leren sturen, gas geven, remmen en schakelen.  Het ontwikkelen van je kijktechniek begint ook in de simulator. Stap je na het doorlopen van deze rijlessen in een echte auto, dan merk je dat je al heel snel goed met je lesauto overweg kunt. Een groot voordeel, want dan kun je eerder aan de slag met de complexe situaties die je in het verkeer gaat tegenkomen. Lessen nemen in een rijsimulator kent nog een ander groot voordeel: je bespaart heel wat geld op je totale rijopleiding!

Autosimulator ook voor cursisten bij andere rijscholen

We bieden de lessen in onze rijsimulator ook aan cursisten aan die rijles volgen bij andere rijscholen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Rijsimulator Eindhoven

Faalangst, autisme en AD(H)D

Voor iedereen die begint met autorijden, is de rijsimulator een uitstekende start. Ook wanneer je te maken hebt met faalangst, autisme of AD(H)D. Jouw eerste rijervaringen vinden dan namelijk plaats in een virtuele en overzichtelijke omgeving.  De instructies zijn helder en worden zo vaak als nodig herhaald. Bovendien heeft elke les een duidelijk doel en word je tijdens de les nog niet geconfronteerd met situaties die er op dat moment niet toe doen of waar je nog niet aan toe bent.

Voordelen van de rijsimulator

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rijles in een simulator een geschikt alternatief is voor de rijles in een lesauto. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Technische Universiteit Delft. Hierbij is gekeken naar de prestaties van de rijsimulator leerlingen en naar de ervaringen van de rij-instructeurs en hun leerlingen. Uit het onderzoek blijkt dat het volgen van rijlessen in een rijsimulator veel voordelen heeft. We zetten deze voordelen voor je op een rijtje.

Ben je niet bekend met de rijsimulator, plan dan een vrijblijvende proefles zodat je ook kennis kunt maken met onze rijsimulator. Als je wil weten hoe het onderzoek is uitgevoerd, kijk dan op www.data.3me.tudelft.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Rijsimulator in Eindhoven

Rijangst overwinnen

Heb je last van rijangst? Overwin het met onze rijles simulator voor faalangst bij het autorijden. Leer omgaan met je faalangst gedurende de rijles in een veilige virtuele omgeving. Onze simulator biedt de perfecte training voor personen met rijangst. Ontdek hoe je stap voor stap meer zelfvertrouwen opbouwt achter het stuur.

Boek je eerste simulatorles met 50% korting!

Neem contact op