Rijsimulator

Leren autorijden in een virtuele omgeving

Rijsimulator Eindhoven

De rijsimulator is zeer geschikt om de basis van het autorijden te leren. Acht lessen in de simulator staan gemiddeld gelijk aan twaalf lessen in de auto (TU/Delft 2006). Bij Autorijschool Pompert in Eindhoven hebben we een rijsimulator.  In een virtuele omgeving leer je de bediening van de auto onder de knie te krijgen. Je wordt namelijk niet afgeleid door ‘echt’ verkeer en door de gedachte dat er weleens iets mis kan gaan. Je kunt jezelf volledig focussen op het leren sturen, gas geven, remmen en schakelen.  Het ontwikkelen van je kijktechniek begint ook in de simulator. Stap je na het doorlopen van deze rijlessen in een echte auto, dan merk je dat je al heel snel goed met je lesauto overweg kunt. Een groot voordeel, want dan kun je eerder aan de slag met de complexe situaties die je in het verkeer gaat tegenkomen. Lessen nemen in een rijsimulator kent nog een ander groot voordeel: je bespaart heel wat geld op je totale rijopleiding!

Faalangst, autisme en AD(H)D

Voor iedereen die begint met autorijden, is de rijsimulator een uitstekende start. Ook wanneer je te maken hebt met faalangst, autisme of AD(H)D. Jouw eerste rijervaringen vinden dan namelijk plaats in een virtuele en overzichtelijke omgeving.  De instructies zijn helder en worden zo vaak als nodig herhaald. Bovendien heeft elke les een duidelijk doel en word je tijdens de les nog niet geconfronteerd met situaties die er op dat moment niet toe doen of waar je nog niet aan toe bent.

Voordelen van de rijsimulator

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rijles in een simulator een geschikt alternatief is voor de rijles in een lesauto. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Technische Universiteit Delft. Hierbij is gekeken naar de prestaties van de rijsimulator leerlingen en naar de ervaringen van de rij-instructeurs en hun leerlingen. Uit het onderzoek blijkt dat het volgen van rijlessen in een rijsimulator veel voordelen heeft. We zetten deze voordelen voor je op een rijtje.

  • Kijkgedrag, bediening en reactie worden vastgelegd en geanalyseerd.
  • De eerste rijlessen vinden plaats in een virtuele omgeving, je ervaart verkeersdrukte zonder de spanning dat er iets mis kan gaan.
  • Moeilijke situaties kunnen zo vaak als nodig is herhaald worden.
  • Je ontwikkelt een betere gevaarherkenning.
  • Acht uur rijden in een simulator is net zo effectief als twaalf uur op de weg.
  • Het tarief van de rijsimulator lessen ligt een stuk lager, je kunt daarom tot een paar honderd euro besparen op je rijopleiding.

Ben je niet bekend met de rijsimulator, dan behoort een gratis proefles tot de mogelijkheden. Als je wil weten hoe het onderzoek is uitgevoerd, kijk dan op www.data.3me.tudelft.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.


Bezoekadres Daalakkersweg 2-140, 5641 JA, Eindhoven - Privacyverklaring
Contact Tel.: 040-2569199 / 06 464 312 40, E-mail: info@autorijschoolpompert.nl BTW-id: NL002032543B28

Volg live onze lesauto

De lokatie van Peter's auto is niet bekend

✓ Je volgt nu Peter's auto

Indien beschikbaar worden de lokaties elke minuut ververst