Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Rijlessen in een rijsimulator

Je eerste rijles; het blijft een spannend moment. Alles is nieuw; de auto, het drukke verkeer, een rijinstructeur naast je én de techniek van het besturen van een auto. De eerste paar rijlessen gaat het erom dat je het besturen van de auto onder de knie krijgt. Toch kan dit erg lastig zijn als je snel afgeleid bent of bang bent om een auto te besturen. Om jou een beetje gerust te stellen, kun jij ervoor kiezen om de eerste paar rijlessen in een rijsimulator te volgen. Een auto rijsimulator is geschikt om de basis van het autorijden te leren. Maar wat is een rijsimulator? En waarom zou jij kiezen voor een rijsimulator?

Waarom moet jij kiezen voor een rijsimulator

Vanwege het coronavirus geldt het advies om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden. Voor velen was dit erg vervelend nieuws; rijlessen moesten stop gezet worden en rijexamens konden niet doorgaan. In deze tijd zijn de digitale rijlessen erg in trek gekomen en dit heeft zo zijn redenen. Een rijsimulator is een digitale rijles waarbij jij de basis leert van auto rijden. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

  1. Volledige concentratie

In een rijsimulator leer jij optimaal een auto te bedienen. Jij kan je volledig focussen op belangrijke onderdelen, zoals leren sturen, gas geven, remmen, schakelen en je kijkgedrag. Stap voor stap doorloop jij het autorijden proces, geheel op je eigen tempo. Tijdens het volgen van de les wordt je bediening, reactie en kijkgedrag geanalyseerd. Zo krijg jij na afloop een gedetailleerd overzicht met de verbeterpunten voor de volgende simulator rijles.

  1. Omgaan met moeilijke situaties

Met de rijsimulator bereid jij je voor op echte situaties in het verkeer. Hoe ga jij om met andere weggebruikers? En hoe reageer jij op onverwachte situaties? De rijsimulator creëert allerlei oefeningen zodat jij je goed kan voorbereiden op de werkelijkheid. Daarnaast kan de 3d simulator gemakkelijk moeilijke situaties herhalen. Hierdoor krijg jij een voorsprong; met de rijlessen in de auto weet jij goed hoe jij moet handelen bij complexe situaties.

  1. Jij hoeft niet bang te zijn

Bij een rijles in de rijsimulator hoef jij je niet druk te maken dat er iets mis kan gaan. Alles is een simulatie en jij kan geen ongelukken of grote fouten maken. Jouw eerste rijlessen zijn overzichtelijk en gefocust op één of enkele bepaalde doelen. Dit betekent dat jij niet te maken krijgt met onverwachte situaties die er op dat moment niet toe doen.

  1. Kostenbesparing

Het laatste en voor velen ook belangrijkste voordeel, is de kostenbesparing. Uit onderzoek blijkt dat acht lessen in de simulator gelijk staan aan twaalf fysieke lessen in de auto. Jij leert de basis van autorijden dus veel sneller digitaal dan fysiek. Dit heeft te maken met de extra tijd die je kwijt bent tijdens fysieke lessen met overbodig heen en weer rijden. Bij fysieke rijlessen ben je namelijk vaak opzoek naar een goede oefenomgeving of rij jij twee keer een simpele weg om bij de stad of naar huis te komen.

Begin met jouw eerste digitale rijlessen!

Jouw eerste rijlessen kun jij het best gaan volgen in een rijsimulator. Zoals je nu weet brengt dit namelijk veel voordelen met zich mee. Jij hebt volledige concentratie, bent voorbereid op moeilijke situaties, de angst voor autorijden is deels weggenomen én het is enorm kostenbesparend. Wacht niet langer en vraag je eerste simulator proefles aan!

Neem contact op