Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Ontwikkelingen in de rijlesbranche

De rijles branche is constant in ontwikkeling en dit is mede te danken aan de huidige ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van autotechniek. De nieuwste auto’s van tegenwoordig kunnen steeds meer en daarom is het ook nodig om deze eigenschappen door de lessers te laten gebruiken. Zo wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van het navigatiesysteem met rijles terwijl dit 10 jaar geleden niet het geval was. Sinds 1 september 2011 is het voor de lessers verplicht om bij het halen van rijbewijs B te kunnen rijden met een navigatiesysteem. Het is belangrijk dat het navigatiesysteem voldoet aan een aantal eisen tijdens het examen. Zo mag het systeem niet groter zijn dan 21 x 13 cm, het mag niet geplaatst worden tussen de airbag en de examinator en mag vanzelfsprekend het zicht van de examinator- en kandidaat niet belemmeren. Tijdens het examen mogen de waarschuwingssignalen als je harder rijdt dan de maximale toegestane snelheid niet ingeschakeld zijn. Het is wel toegestaan dat de snelheid wordt aangegeven op het navigatiesysteem.

Faalangst examens

Het CBR is ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het houden van faalangstexamens voor kandidaten die moeite hebben met het behalen van hun rijbewijs en last hebben van faalangst. Bij het faalangstexamen zal je een examinator krijgen die speciaal getraind is om mensen met faalangst te helpen. De exameninstructeur heeft meer tijd om je gerust te stellen en je hebt de mogelijkheid om tijdens dit examen een timeout aan te vragen als het even niet lekker loopt. Wij van Autorijschool Pompert zijn zelf ook een getraind om mensen met faalangst te helpen met het behalen van hun rijbewijs en daarom kun je bij ons terecht als je hier last van hebt.

Rijinstructeurs tekort?

Door de huidige positieve economische ontwikkelingen zijn er op dit moment vele leerlingen die hun rijbewijs willen behalen. In de media gonsde het dat er een tekort is aan het aantal rijinstructeurs. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het de afgelopen tijd flink drukker is geworden en dit zorgt er wellicht voor dat de balans tussen vraag en aanbod de komende tijd weer gaat herstellen, want nog geen twee jaar geleden was het in de rijscholensector juist omgekeerd. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe instructeurs ingestroomd en het is belangrijk dat deze goed worden ondersteund door de BOVAG om zo het niveau van de rijles instructeurs op peil te houden.

Neem contact op