Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

In welke periode beginnen met rijlessen?

Als je net begint met rijlessen kan dat best spannend zijn, je komt in allerlei nieuwe situaties terecht. Zo kan het zijn dat je in een hevige regenbui terecht komt of dat je door de sneeuw moet rijden. Op dat moment denk je misschien, had ik niet beter in een andere periode kunnen beginnen met rijles? Dit is lastig te zeggen want iedere periode heeft zo zijn voor- en nadelen. Tevens verschilt het natuurlijk per persoon wat de voorkeuren zijn. De ene rijdt liever in hartje zomer, terwijl de ander de winter wil trotseren. Wij denken daarom graag met je mee en helpen je met het maken van een keuze wanneer jij het beste met rijlessen kan beginnen.

Rijles in de zomerperiode of midden in de winter

Als je ervoor kiest om in de zomervakantie rijlessen te gaan volgen, dan is het grote voordeel dat het een stuk rustiger is op de weg. Dit zul je zeker merken tijdens de spitstijden. Er zijn geen kinderen die naar school moeten worden gebracht en ook zullen er minder mensen op de weg zijn die naar het werk gaan. Dit maakt het natuurlijk allemaal een stuk minder druk op de weg. Dit is vooral fijn als je de eerste rijlessen hebt, je kunt je dan rustig manoeuvreren door het verkeer heen. Naast dat het minder druk is op de weg kun je ook langer in het licht rijles hebben. In de zomer zijn de avonden langer en kun je dus langer in het licht rijden. Dit is vooral handig als je voornamelijk in de avond tijd hebt om rijles te volgen. Tevens is de kans groot dat je nog naar school gaat of dat je studeert, dan heb je vrij in de zomervakantie. Vaak heb je dan meer tijd om rijlessen te volgen. Toch kan dit ook minder handig zijn, want ook jouw rijinstructeur kan vakantie hebben. Er kan dan meer tijd zitten tussen de rijlessen, wat soms vervelend kan zijn. Het is daarom aan te raden om voor de vakantie de rijlessen goed te plannen en goed te overleggen met je instructeur.

Je rijbewijs behaal je niet in een week en gemiddeld zijn leerlingen wel een aantal maanden bezig met de rijlessen. Dit betekent dat de kans bestaat dat je in de wintermaanden rijles hebt. Je kunt dus te maken krijgen met winterse omstandigheden, zoals sneeuw en gladheid. Het kan spannend zijn om met zulke omstandigheden te rijden, maar dit geeft je wel een mooie voorsprong. Doordat je deze lastige lessen al hebt gehad, heb je dit al wel onder de knie en weet je wat je moet doen.

De beste optie is…

Een echte optie is er niet, er bestaat eigenlijk geen perfecte timing om te beginnen met rijlessen. Het ligt er aan hoe je er zelf naar kijkt, misschien wil je juist wel gelijk in het begin alle moeilijke onderdelen leren en dat je er goed op voorbereid bent. Het kan ook zijn dat je gewoon rustig wil beginnen en langzaamaan de moeilijkere omstandigheden trotseren. Dit verschilt natuurlijk heel erg per persoon en daarom verschilt de juiste periode om te beginnen met rijlessen ook bij iedereen. Bij Autorijschool Pompert zullen wij je helpen om de juiste keuze te maken bij het inplannen van de rijlessen. Kortom, start gewoon met rijlessen wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent en waar jij je goed bij voelt. Vertrouw op jouw instructeur en dat hij of zij jou leert omgaan met verschillende situaties in het verkeer.

Neem contact op