Gemiddeld aantal rijlessen voor het afrijden

Wanneer je gaat beginnen met het volgen van rijlessen dan kun je jezelf wel eens afvragen wat het gemiddeld aantal rijlessen is dat iemand nodig heeft voordat hij of zij mag afrijden. In Nederland ligt het gemiddeld aantal autorijlessen ongeveer op 40 voordat iemand mag afrijden. Onder andere het type leerling dat jij bent bepaald ongeveer hoeveel lessen je nodig gaat hebben.

  • Een vlotte leerling heeft ongeveer 20 tot 30 autorijlessen nodig. Als vlotte leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling goed uitvoeren.
  • Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 28 tot 40 rijlessen nodig. Als gemiddelde leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling redelijk uitvoeren.
  • Een matige leerling heeft ongeveer 32 tot 47 lessen nodig. Als matige leerling kun je na de uitleg en ongeveer 6 keer oefenen de handeling redelijk uitvoeren.

Hoeveel aantal rijlessen je nodig hebt zegt eigenlijk niet heel veel. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en tempo. Heb jij wat meer lessen nodig dan gemiddeld, dan is dit helemaal niet erg. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere factoren die meetellen bij het bepalen van het gemiddeld aantal rijlessen dat je nodig hebt.

Hoeveel rijlessen gemiddeld je nodig hebt is afhankelijk van?

Zoals hierboven al gemeld is, is het boven het gemiddeld aantal rijlessen komen niet erg en kan het afhangen van andere factoren. Zo is het ten eerste al afhankelijk van jouw leersnelheid. Hoe snel pak jij nieuwe dingen op? Moet het vaak worden uitgelegd of voorgedaan of niet? Daarnaast is het afhankelijk van hoe vaak je kan lessen. Kun je maar één keer in de twee weken, één keer per week of meerdere keren per week. Hoe vaker jij een autorijles kan volgen, hoe sneller je het autorijden over het algemeen leert. Het is ook afhankelijk hoe jouw rijschool is. Bieden zij de mogelijkheid om snel achter elkaar te lessen? Hoe is de begeleiding tijdens het lessen? Heeft de begeleider ervaring en is hij of zij professioneel opgeleid? Verder is het aantal benodigde autorijlessen ook afhankelijk van:

  • Heb je last van rijangst of faalangst? Dan zal je waarschijnlijk wat extra autorijlessen nodig hebben. Het is mogelijk om hiervoor speciale autorijlessen en rijexamen voor te nemen.
  • Heb je al eens autorijlessen gevolgd? Over het algemeen heb je dan al redelijk wat kennis en ervaring en is het mogelijk dat je minder autorijlessen nodig hebt.
  • Heb je op een scooter gereden? Je hebt je dus al op de weg bevonden, kent al enkele regels en je hebt al deelgenomen aan sneller verkeer. Hiermee heb je een voordeel en kun je met minder autorijlessen toe zijn aan het rijexamen.

Over het algemeen kan een rijinstructeur na een proefles een goede inschatting maken van het gemiddeld aantal rijlessen dat je nodig zal gaan hebben. Het inschatten van het aantal autorijlessen blijft lastig, maar hiermee weet je ongeveer hoelang je bezig zal zijn.

Autorijschool Pompert helpt bij het halen van je rijbewijs

Eén van de factoren voor het benodigde aantal rijlessen was hoe de rijschool is. Bij Autorijschool Pompert zit je op de juiste plek! Wij werken volgens een unieke benadering en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Op basis daarvan kunnen wij autorijlessen op maat bieden en zo goed van start gaan. Na de schatting van het aantal benodigde autorijlessen kun je eenvoudig bekijken welk lespakket het best bij jou past. Heb je toch wat extra rijlessen nodig? Dan zijn deze los bij te kopen. Autorijschool Pompert uit Eindhoven is dé rijschool om je rijbewijs te halen!


Bezoekadres Daalakkersweg 2-140, 5641 JA, Eindhoven - Privacyverklaring
Contact Tel.: 040-2569199 / 06 464 312 40, E-mail: info@autorijschoolpompert.nl BTW-id: NL002032543B28

Volg live onze lesauto

De lokatie van Peter's auto is niet bekend

✓ Je volgt nu Peter's auto

Indien beschikbaar worden de lokaties elke minuut ververst