Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Rijles met faalangst & autisme

Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden!

Leren autorijden als je faalangst, autisme of AD(H)D hebt, is niet altijd vanzelfsprekend, maar het is ook zeker niet onmogelijk. Iedere persoon met faalangst, autisme of AD(H)D heeft zijn of haar eigen manier van leren. Bij Autorijschool Pompert in Eindhoven begrijpen we dat en leren we jou het autorijden op een manier die bij jou past. Jouw manier van leren heeft natuurlijk ook te maken met je karakter en je leerstijl. Het is goed om te realiseren dat het hebben van faalangst, ASS of AD(H)D invloed heeft op het leren autorijden. Als wij voor aanvang van de rijopleiding weten dat dit voor jou een rol speelt, zorgen we er voor dat deze invloed zo beperkt mogelijk blijft.

Vind je de stap om direct de weg op te gaan te groot, dan heb je bij Autorijschool Pompert de mogelijkheid om een aantal lessen in de rijsimulator te volgen. De rijsimulator is ook zeer geschikt voor mensen met rijangst en faalangst.

Waarom rijlessen bij Autorijschool Pompert?

Door eigen ervaringen weten wij hoe lastig het kan zijn voor iemand met faalangst, ASS of AD(H)D om te leren rijden. Wij leren jou het autorijden stap voor stap. Dit doen we bijvoorbeeld door te zorgen voor duidelijke structuur in de lessen en in de lesopbouw. Autorijschool Pompert is een rijschool die veel ervaring heeft met het geven van rijlessen aan mensen met faalangst, ASS of AD(H)D. Wij vinden het belangrijk om iedereen een rijopleiding op maat te bieden en daarom betaal je niet extra voor de begeleiding door een instructeur met ervaring op het gebied van faalangst, ASS of AD(H)D.
Onze rijschool biedt je de volgende voordelen:

Onze werkwijze

Ondanks dat het soms lastig kan zijn om te erkennen dat je last hebt van faalangst, ASS of AD(H)D, is het voor ons belangrijk om te weten dat dit een rol speelt in jouw leven. Dit geeft ons de mogelijkheid om hierop te anticiperen en om de eventuele hinder die je ervan ondervindt bij het leren rijden, zo beperkt mogelijk te houden. Wij streven er samen met jou naar om je rijopleiding zo vlot mogelijk te doorlopen en uiteindelijk je rijexamen met succes af te leggen, ongeacht of dit een regulier rijexamen of een faalangstexamen is. Een persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel.

Intake

Bij de intake proberen we zo goed mogelijk jouw wensen en mogelijkheden en jouw leerstijl in kaart te brengen. De intake vindt in principe plaats in de auto, maar een intake in de simulator behoort ook tot de mogelijkheden. Indien je het prettig vindt, mag je je ouders meebrengen naar de intake.

Rijlessen

Wij geven rijles volgens de RIS (Rijopleiding In Stappen) methode. Dit zorgt voor duidelijkheid, overzicht en structuur in de rijlessen. Bij Autorijschool Pompert in Eindhoven heb je altijd les van dezelfde ervaren rij­-instructeur.

Examen

Tijdens het rijexamen heb je de keuze of je jouw rij-instructeur mee laat rijden of niet. Indien nodig of gewenst, is er ook de mogelijkheid om een faalangstexamen te doen.

Theorie

Wij bieden tevens klassikale theoriecursussen aan in kleine groepjes. Informatie over de theoriecursus vind je onder theorie & praktijk.

Wil je graag meer informatie over het leren autorijden met faalangst, ASS, AD(H)D, een leerstoornis of over de rijsimulator en theorieopleidingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op