Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een opkomende trend. Wanneer je tijdens het rijden om je heen kijkt zie je steeds vaker elektrische auto’s. Dit is ook niet zo gek als je kijkt naar de vele voordelen die de auto’s met mee brengen. Wij van autorijschool Pompert zijn dan ook de eerste rijschool in Eindhoven die beschikt over een elektrische lesauto. Op deze manier kun jij op een duurzame en energiezuinige manier jouw rijbewijs halen. Bij het lessen in een automaat maken wij ook altijd gebruik van een simulator. Hierdoor ben jij straks nog beter voorbereid voordat je de weg opgaat! Het bijkomende voordeel van de zuinige auto’s is dat ze erg stil zijn. Tijdens het rijden heb je geen last brommende motoren en kun je alles om je heen goed verstaan.

Rijlessen met een elektrische auto | Autorijschool Pompert

Rijlessen in een elektrische auto zijn erg plezierig aangezien de auto’s zorgen voor veel rijgemak. Onze elektrische rijlesauto is namelijk een automaat. Hierdoor heb je niet te maken met schakelen en kun je je volledig focussen op de weg. Daarnaast kan een automaat ook niet afslaan waardoor jij lekker en relaxt kunt rijden. Een automaat als rijlesauto wordt daarom veel vaker gebruikt. Het nadeel van dit rijbewijs is dat je geen handgeschakelde auto’s mag bedienen. Maar dit is over een aantal jaar geen probleem meer.

In 2011 kwamen voor het eerste elektrische auto’s op de Nederlandse markt. De regering heeft sinds toen een aantal doelstellingen bedacht die in een aantal jaren moeten worden bereikt. Zo willen ze dat er in 2025 een miljoen elektrische auto’s rijden in Nederland. Tot nu toe krijgen elektrische autorijders er vaak mee te maken dat er weinig oplaadpunten zijn en dat het opladen ook erg lang duurt. Als het goed is zijn dit temporaire problemen. De technologie rondom elektrische auto’s is namelijk aan het verbeteren en zal de komende tijd hard gaan groeien.

Elektrische auto’s zijn de toekomst

Wij van autorijschool Pompert zijn iedere dag op de weg te vinden. Onze rijinstructeurs zien met eigen ogen dat er staat meer elektrische auto’s op de weg te vinden zijn. Dit is dan ook de reden dat wij met de tijd mee veranderen. Bij ons kun je gemakkelijk en snel je rijbewijs behalen voor elektrisch rijden. Zit jij nog te twijfelen of jij rijles gaat nemen in een handgeschakelde auto of een automaat? Dan kun je bij ons een proefles aanvragen en bekijken wat bij jou past. Op deze manier kun jij plezieriger en zelfverzekerd aan de rijopleiding beginnen.

Zowel voor jou als voor ons is het supermooi als jij in één keer weet te slagen. Onze rijinstructeurs zullen je daarom tot het allerlaatste moment helpen en coachen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat iedereen anders is achter het stuur. Wij vinden het daarom belangrijk om jou ook op persoonlijk vlak te leren kennen. Op deze manier zullen wij samen gaan kijken wat jouw goede punten zijn maar ook de verbeterpunten. Deze gaan wij dan aanpakken waardoor jij jouw rijbewijs snel op zak hebt!

Neem contact op