Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Autorijles in een automaat | Autorijschool Pompert

Wil je rijlessen in een auto met een automaat, dat kan bij Autorijschool Pompert. Want wij willen natuurlijk dat iedereen de kans krijgt om het rijbewijs te halen. Voor mensen die een problemen hebben met het schakelen tijdens het rijden, is dit ideale oplossing. In principe is de rijles hetzelfde als in de normale auto, alleen hoef je niet zelf te schakelen. Twijfel je of je in een gewone of automaat lesauto wil lessen neem contact op met ons en wij adviseren je graag. Wat ook nog wel eens voorkomt is dat mensen tijdens het lessen erachter komen dat ze moeite hebben met schakelen. Als dit het geval is kan er altijd nog overgestapt worden naar een automatische rijles auto. Het rijden in een automaat wordt steeds populairder omdat het comfortabel is en vanwege het gebruiksgemak.

Wat is het verschil tussen rijles met automaat en een schakelauto

Zoals eerder vermeld zijn de lessen in een automatische auto en schakel auto in grote lijnen hetzelfde. Je leert netjes de verkeersregels, je leert hoe je de auto goed onder controle krijgt. Het grote verschil is eigenlijk alleen het schakelen. Je hoeft bij een automatische auto niet te schakelen en te koppelen, dit zijn handelingen die in een handgeschakelde auto wel moet uitvoeren. Doordat je deze handelingen niet hoeft uit te voeren, kun je de volledige focus op de weg hebben. Waar je wel op moet letten is dat je met een rijbewijs behaald in een automaat, alleen in deze soort auto’s mag rijden. Haal je het rijbewijs in een handgeschakelde auto, dan mag je in beide auto’s rijden.

De voor en nadelen van het automaatrijbewijs

Als je kiest voor het lessen in een automaat heb je heel veel voordelen, maar natuurlijk zitten er ook een paar nadelen aan verbonden. Enkele voordelen van het lessen in een automatische auto zijn: Je hoeft minder handelingen te verrichten zoals het koppelen en schakelen en ontkoppelen. Veel mensen vinden het rijden in een automaat zeer fijn, vooral in de file is het zeer prettig om in een automaat te rijden. Daarnaast hoef je bij het rijden in een automaat je linkerbeen niet te gebruiken, deze kan in een ontspannen houding geplaatst worden. Naast de voordelen van een automatische auto zijn er ook enkele kleine nadelen. Je mag niet in een handgeschakelde auto rijden. Daarnaast vinden sommige mensen het saaier om in een automaat te rijden. Maar dit geldt uiteraard niet voor iedereen en vinden de meeste mensen het toch prettig om in een automaat te rijden. Heb je nog meer vragen over rijles in een automatische auto? Vraag het aan een van onze rijinstructeurs tijdens je rijles. Wil je weten wat Autorijschool Pompert nog meer te bieden heeft? Lees dan verder op onze site.

Neem contact op