Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

5 tips voor het halen van je rijbewijs

Het halen van je rijbewijs, daar gaan natuurlijk eerst wat rijlessen aan vooraf. Als je op een gegeven moment het rijden onder controle hebt en je rijinstructeur vindt dat je er klaar voor bent, dan kun je het rijexamen gaan doen. Om de kans op slagen zo groot mogelijk te maken vind je hieronder een aantal handige tips die je kunt gebruiken voor en tijdens jouw rijexamen.

Tip #1: Goede voorbereiding

Het is natuurlijk belangrijk dat je genoeg rijlessen hebt gehad, maar een rijinstructeur zal je niet zomaar laten afrijden. Het is ook van belang dat je zelf door hebt dat je het kunt, zo ga je met een gerust hart het examen in en is de kans van slagen veel groter. Ook een goede nachtrust is belangrijk. Ga niet te laat slapen en slaap ook zeker niet te lang uit. Het is misschien moeilijk, maar probeer niet te veel te denken aan het rijexamen.

Tip #2: Kalmte kan je redden

Ga je niet te druk maken voor het rijexamen. Natuurlijk is het een spannend gebeuren en hoop je dat je het haalt, maar stress en drukte zullen je zeker niet verder helpen. Probeer rustig te blijven en je niet te veel scenario’s in je hoofd te halen. Het gerucht gaat trouwens rond dat als je een banaan eet van te voren, je rustiger wordt en je een betere concentratie hebt. Dit kun je altijd proberen.

Tip #3: Plan je rijexamen ’s ochtends

In de ochtend, rond 10.00 uur, is het de fijnste tijd om af te rijden. Dit is namelijk na de spits en het is dan een stuk rustiger op de weg. Daarnaast is het ook nog een groot voordeel dat je niet de hele dag hoeft te wachten op je rijexamen. Zo heb je niet veel tijd om te gaan stressen en kun je rustiger je rijexamen ingaan.

Tip #4: Rij besluitvaardig en zelfverzekerd

Als je achter je beslissingen staat en je laat zien dat je durft te rijden, dan kom je gelijk een stuk zelfverzekerder over. Wanneer je twijfelachtig overkomt ontstaan vaak de meeste fouten. Aarzel bijvoorbeeld niet te lang als je voorrang hebt, neem deze gewoon. Het belangrijkste is dat iemand zich veilig kan voelen bij jou in de auto.

Tip #5 Probeer niet zonder fouten te rijden     

Natuurlijk zijn grote fouten funest, maar niet ieder klein foutje betekend dat je gezakt bent. Het gaat er vaak vooral om hoe jij het foutje weer oplost. Probeer ook niet bij een foutje meteen in paniek te raken, blijf rustig, dan kun je de situatie het beste overzien.

Neem contact op