Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

4 stressvolle situaties tijdens een rijles

Rijles is voor iedereen anders, de één vindt het allemaal spannender dan de ander. Zo kan de één ook beter handelen in stressvolle situaties en anderen raken dan nog meer in de stress. Een rijlesinstructeur zal je zo goed mogelijk deze situaties doorhelpen, maar toch kunnen deze situaties wel voorkomen. Hoe meer rijlessen je hebt gehad, hoe beter je hier waarschijnlijk mee om kan gaan en op in kan spelen. Hieronder vind je 4 stressvolle situaties die vaak voorkomen tijdens een rijles.

Motor slaat af voor het verkeerslicht

Waarschijnlijk maakt iedereen dit wel eens mee in zijn of haar rijlesperiode. Je staat voor het verkeerslicht, het licht springt op groen, je wilt wegrijden en dan slaat je motor af. Je wil de auto weer starten maar door alle stress en druk van de auto’s die achter je staan kun je de sleutel niet omdraaien. Dit is een veel voorkomende situatie tijdens een rijles. Hoe meer rijlessen je hebt gehad hoe beter je leert hier mee om te gaan en hoe minder snel zoiets voor zal komen. Probeer toch ten alle tijden in zo’n situatie rustig te blijven, dan lukt het vaak beter.

Fileparkeren

Fileparkeren in een drukke straat en dat voor de eerste keer. Ja, die situatie kan best even stressvol zijn en al helemaal als er een hele rij aan auto’s staat te wachten totdat jij klaar bent met jouw gestuntel. Maar geloof het of niet, naar mate de tijd vordert zul je dit ook allemaal beter onder de knie krijgen. Het kan ook zijn dat je nooit een ster wordt in fileparkeren, kies dan voor een makkelijkere oplossing en ga ietsje verderop staan.

Een tweebaansrotonde passeren

Een gewone rotonde kan soms al lastig zijn, maar een tweebaansrotonde is voor de beginnende autorijder zeker geen feest. Voordat je de rotonde oprijdt moet je de juiste rijstrook al kiezen. Door het geklungel in de auto, omdat alles nog nieuw is, heb je geen tijd om naar de pijlen te kijken op de weg en kies je al gauw de verkeerde rijbaan. Zorg er gewoon voor dat je alles veilig uitvoert, je rijinstructeur zal je hierbij helpen.

Invoegen op de snelweg

De eerste keer de snelweg oprijden is allesbehalve relaxed. Vooral op de snelweg komen zorgt vaak voor een stressvolle situatie. Invoegen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar omdat je nog geen ervaring hebt en van alles tegelijk moet kan het je wel veel stress geven. Zo moet je genoeg gas geven, goed kijken of je kan invoegen en je moet een beetje durven. Als je het eenmaal hebt gedaan wordt het steeds makkelijker er minder stressvol.

Neem contact op